katera steelPääministeri Juha Sipilä on ollut viime päivinä uutisissa mahdollisen jääviysongelman takia Katera Steel -jutussa. Olli Rehn ehti jo toteamaan, että mitään jääviysongelmaa ei ole. Itse en nyt mieti tuota jääviysongelmaa, vaan Ylen ja Sipilän pientä ristiriitaista lausuntoa.

Yle teki asiasta jutun eilen. Jutun ylälaidasta voi todeta, että juttu on julkaistu klo 14:05. Sitä on päivitetty tänään klo 12:48. Valitettavasti missään ei kerrota, miten sitä on tänään päivitetty. Jutun alla on kolme päivitysilmoitusta eiliseltä:

Päivitetty 25.11.2016 kello 15.26: Lisätty tieto Sipilän tavoittamisesta ja siitä, että hän ei kommentoinut asiaa Ylelle.

Juttua korjattu seuraavasti 25.11.2016 klo 18.15: Sipilän isoisä perusti Hitsaus- ja levytakomo Ky:n, ei Katera Steel Oy:tä. Sipilä oli töissä 15-vuotiaana Hitsaus- ja levytakomo Ky:ssä, ei Katera Steel Oy:ssä.

Juttua täydennetty 25.11.2016 kello 20.15: Lisätty Markku Jauhiaisen kommentti Sipilän tapaamisen ajankohdasta.

Yle väittää ensimmäisessä päivityksessään (klo 15:26), että Sipilä on tavoitettu, ja että hän ei kommentoinut asiaa Ylelle. Omassa blogissaan (julkaistu eilen klo 18:40) Sipilä väittää hieman toisin:

”Yle ei antanut minulle mahdollisuutta haastatteluun, vaan he julkaisivat jutun ennen kuin ehdin edes vastata ”pikaiseen kommenttipyyntöön”. Se lähetettiin sähköpostilla eikä toimittajalla ollut tarkoituskaan saada minua kiinni ennen jutun julkaisemista.”

Sipilän mukaan häntä on lähestytty sähköpostilla. Ylen mukaan Sipilä on ”tavoitettu”. Yle olisi voinut kertoa, että miten Sipilä on tavoitettu. Samoin Yle olisi voinut kertoa, että miten he ovat todenneet sen, että Sipilä ei kommentoi juttua. Pelkkä sähköpostin lähettäminen ei voi tarkoittaa, että henkilö on tavoitettu. Jokin tässä mättää. Toimiiko Yle moraalittomasti ja väittää, että on tavoittanut päämisterin, mutta tämä ei kommentoinut tapausta, vaikka näin ei ole tapahtunut? Vai onko Yle lähettänyt sähköpostin, ja koska pääministeri ei vastaa heti, niin he ajattelevat oikeudekseen todeta, että pääministeri ei kommentoi? Vai puhuuko Juha Sipilä itse muunneltua totuutta?

Itse luulen, että Yle on sortunut tässä huonoon journalismiin ja tehnyt jutun mehevämmäksi kuin se oikeasti on. Näin toimii valtamedia Yle, jonka toiminta rahoitetaan meidän verorahoillamme. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että mitään mediaa ei tulisi rahoittaa verovaroin. Kirjoitin siitä jutun aiemmin.

Kumpi valehtelee Katera Steel -jutussa: Yle vai Sipilä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.